Life Planning voor iedereen

Wat zou jij het liefste willen doen als geld geen issue is? Waar heb jij plezier in, waar ligt je passie en wat zijn je talenten?

Minder werkdruk – meer werkplezier

Als jij het werk doet waar jij veel plezier in hebt, dan voel je minder werkdruk. Je doet je werk goed, je wordt gewaardeerd en je hebt meer zelfvertrouwen. Bovendien heb je meer energie en kun je beter tegen een stootje. Zowel op je werk als thuis straal je dat uit.

Wat is voor jou belangrijk?

De kunst is om erachter te komen waar jouw ambities liggen, wat jouw dromen zijn, wat jij heel graag wilt. Als je morgen de hoofdprijs in de loterij zou winnen, zou je dan doorgaan met het leven dat je nu leidt? Het resultaat van het life planningstraject is het antwoord op deze vraag. Je krijgt niet alleen het antwoord, maar je maakt ook jouw eigen plan voor betekenisvol zijn, niet alleen op je werk, maar ook in relaties en met familie. Door het life planningstraject weet jij wat voor jou belangrijk is in je leven, krijg je de energie om niet alleen een actieplan te maken, maar om deze ook daadwerkelijk uit te voeren.

Niet geld maar jij bepaalt

Bij Life Planning bepaalt niet het geld wat er mogelijk is, maar bepaal jij zelf wat je doel is en wordt je geld daarvoor ingezet.

Onbevooroordeeld luisteren

Life Planning is ontwikkeld door vooraanstaand financieel adviseur George Kinder, die dertig jaar geleden in de V.S. het Kinder Institute of Life Planning oprichtte. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om goed en onbevooroordeeld naar je te luisteren, om je echte wensen boven tafel te krijgen.

Waar de gemiddelde adviseur al na anderhalve minuut oplossingen voorstelt, luistert een life planner tijdens het gesprek vooral. Hiervoor gebruiken onze life planners de EVOKE®-methode: een strak proces van gesprekken dat je een spiegel voorhoudt door middel van prikkelende, soms confronterende vragen. Je wordt hierdoor veel beter begrepen en het resultaat is een plan waar jouw passie centraal staat en waar jouw financiën op afgestemd zijn.

Overeenkomst met jou en je werkgever

Bij ons betekent niet: wie betaalt, die bepaalt; jouw privacy is bij ons gewaarborgd. Wat jij het liefste wilt doen, wat jouw diepste verlangens zijn, waar jij je zorgen over maakt, hoe jouw financiën eruit zien, dat gaat natuurlijk alleen jou aan.

Hoe zit het dan met jouw privacy en je werkgever?
Wij gaan met jouw werkgever een overeenkomst tot opdracht aan voor het uitvoeren van de life planningstrajecten; daarnaast gaan wij met jou en je werkgever een overeenkomst aan, waarin jij aangeeft graag aan het life planningstraject te willen deelnemen met een financiële foto. Je werkgever krijgt na afloop teruggekoppeld dat jij het life planningstraject hebt afgerond. Het is aan jou wat je daarover wilt delen met je werkgever. Als jij vanuit jouw enthousiasme en je enorme dosis energie met iedereen wilt delen wat het traject voor jou betekend heeft, dan ben je daarin natuurlijk volledig vrij!

Wat krijgt je werkgever dan?
Die ziet een energieke, vitale medewerker, die wil gaan voor het werk waar zij goed in is, waar zij plezier in heeft, die zelf aan het stuur staat van haar eigen levensplan, die zicht heeft op de financiën en die een positieve uitstraling heeft naar haar collega’s. Daar zal je werkgever beslist blij van worden!

EVOKE®-methode

Financial Life Planning in stappen: de George Kinder’s EVOKE®-methode.

Life Planning is een verrassend bondig proces, opgedeeld in vier tot hooguit vijf gesprekken. Na de intake volgt elk gesprek een nieuwe stap in de EVOKE®-methode, wat staat voor Exploratie, Visie, Obstakels, Kennis en Executie. Deze professionele methodiek, door George Kinder ontwikkeld, is getest en gestaafd door dertig jaar praktijkervaring.

Vier tot vijf gesprekken, waarin alles kan veranderen. Lees hier wat Life Planning voor anderen heeft betekend.

Je financiën

Maak jij je zorgen om de steeds maar duurder worden boodschappen, hoge energiekosten, stijgende huren en stijgende hypotheekrente in de woningmarkt? Dan geeft inzicht in je financiën je houvast. De laatste stap van het life planningstraject is om jou inzicht te geven hoe je er financieel voor staat en wat je zou kunnen doen om je financiële situatie te verbeteren. Wij maken een financiële foto van je huidige financiële situatie, zodat je kunt zien hoe je ervoor staat en aan welke knoppen je kunt draaien om je financiën te verbeteren.

Je pensioen

Er komt een nieuw pensioenstelsel. Wat betekent dat voor jou? Het duurt nog even voordat het is ingevoerd, uiterlijk 1 januari 2027. Wat houdt het in dat het pensioenstelsel ‘persoonlijker’ wordt? Mag je op je pensioendatum in één keer 10% van de pensioenwaarde opnemen? Welke fiscaal aantrekkelijke regels gaan er gelden als je als oudere werknemer vervroegd met pensioen gaat? Ook je pensioen nemen we mee in het life planningstraject, zodat je weet hoe jouw pensioen eruit ziet, als jij met pensioen wilt gaan.

NIEUWS

BLOGS & CASES