Waarden van Life Planners Coöperatie Nederland

Over LPCN

De Life Planners Coöperatie Nederland bestaat uit een groep bevlogen life planners die mensen willen helpen hun levensgeluk te vinden; niet alleen in hun werk, maar ook in hun relatie, in hun gezin en in hun omgeving.

Wij zijn ervan overtuigd dat als je het leven leidt dat je echt graag wilt, dan ben je niet alleen een enorme aanwinst voor de organisatie, maar ook voor je omgeving.

Doel

Het doel van de LPCN is om leden/adviseurs te inspireren, te motiveren, op te leiden om samen te werken om zoveel mogelijk mensen te helpen hun belangrijkste doelen te realiseren, zodat eenieder het meest vervulde leven gaat leiden wat eenieder wil, zowel de klant als de adviseur. Wij willen leden/adviseurs inspireren om dit werk te doen en tegelijkertijd veel mensen helpen door middel van (financial) life planning.

De kern van onze coöperatie zijn de leden, betrokken life planners, stuk voor stuk topprofessionals, die samenwerken om mensen te helpen. Iedere life planner heeft zelf het life planningstraject doorlopen, waardoor de life planning in zijn/haar bloed zit.

Registered Life Planners (RLP®’ers)

Onze leden zijn life planners, RLP®’ers, die zijn opgeleid volgens de beproefde methode van George Kinder. De LPCN biedt als collectief de voordelen van een grote organisatie, terwijl onze leden zelfstandigen zijn, die hun onafhankelijkheid behouden. De coöperatieleden hebben als collectief de beste papieren: zij weten wat het voor organisaties betekent als een medewerker niet goed in zijn vel zit, niet goed functioneert, terwijl zij als professionals en ervaringsdeskundigen medewerkers kunnen inspireren om voor het werk/leven te kiezen dat zij het liefste willen.

Uitvoering financieel plan

Als LPCN beschikken wij over de grootste pool van gekwalificeerde (financial) life planners, life planners die hun vak verstaan. Daarnaast werken wij samen met diverse experts die onze waarden en normen onderschrijven, van notarissen, fiscalisten, advocaten en accountants tot opleiders. Hierdoor kunnen uw medewerkers met hun vervolgvragen op het gebied van financiën, ook terecht bij onze leden en de experts. Wij kunnen uw medewerkers niet alleen helpen en adviseren maar ook ondersteunen en begeleiden in de daadwerkelijke uitvoering van de financiële stappen die zij willen nemen.

Landelijke dekking

De leden van de LPCN zitten verspreid over Nederland. Wij kunnen life planningstrajecten uitvoeren in heel Nederland voor grote en kleine organisaties, al dan niet met meerdere vestigingen.

Maatwerk

Als coöperatie zijn wij zo flexibel als een kleine onderneming en zo sterk als een grote onderneming. Wij kunnen onze life planningstrajecten afstemmen op uw organisatie, of u nu veel of weinig medewerkers in dienst heeft. Voor elke organisatie, groot of klein, geldt immers hetzelfde doel:

  • Vitale medewerkers
  • Die plezier hebben in hun werk
  • Die inzicht hebben in hun eigen financiën
  • Die werkstress kunnen beteugelen
  • Die niet hoeven te worden ontslagen

Toewijzing opdrachten

Binnen de LPCN worden de opdrachten onder de life planners verdeeld op basis van kunde, regio en beschikbaarheid.

Kwaliteit

Alle leden van de LCPN gaan voor kwaliteit: wij zijn gepassioneerde (financial) life planners, die voor de Champions League gaan. De kwaliteit van de leden borgen wij niet alleen met toetredingseisen voor het lidmaatschap, maar ook met verschillende studiedagen, die jaarlijks door de LPCN voor haar leden worden georganiseerd.

Voor iedere opdracht werken wij met het ‘buddy-systeem’ en het ‘vier-ogen-principe’ om de beste kwaliteit voor de medewerker te realiseren. Bij iedere opdracht werkt de life planner samen met een buddy. Door te overleggen en te sparren met een buddy, zorgen wij ervoor dat de opdracht wordt uitgevoerd conform de EVOKE®-methode. Voordat de financiële foto voor de medewerker wordt uitgewerkt, overlegt de life planner de verschillende opties met een zeer ervaren lid/financieel planner, waarmee ook de uitwerking zal worden doorgenomen. Door dit ‘vier-ogen-principe’ gaan wij voor de beste kwaliteit en borgen wij dat het belang van de medewerker voorop staat.

Wilt u vrijblijvend geïnformeerd worden hoe wij een betekenisvol life planningstraject voor uw medewerkers kunnen verzorgen, zodat zij van meer betekenis kunnen zijn voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op; wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u.

NIEUWS

BLOGS & CASES